diumenge, 16 de juny del 2024

Josep Pedrals: «L'art de regirar els versos» / 2024


Professor: Josep Pedrals i Urdàniz

Dates: 25 de setembre; 2, 9, 16, 23 i 30 d'octubre; 6, 13 i 27 de novembre; i 4 de desembre de 2024

Horari: Dimecres, de 18:30 a 20:30h (20 hores en 10 sessions setmanals)

Lloc: Amics de les Arts i Joventuts Musicals (Sant Pere, 46, 1a planta – Terrassa)

Preu: 250€ (200€ per a les persones associades a Amics de les Arts i Joventuts Musicals i 225€ per a les jubilades)

Matrícula: Us podeu matricular utilitzant el formulari que trobareu en aquest enllaç: http://amicsdelesarts-jjmm.cat/matricula-elt/

També ho podeu fer trucant al 937 859 231 o presencialment a la secretaria d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals (de dilluns a divendres, de les 17:00 a les 20:00h).


L'ART DE REGIRAR ELS VERSOS

Curs de tècnica poètica


Josep Pedrals proposa un curs d'aprofundiment tècnic i artístic per millorar la traça de l'escriptura en vers, de manera que, en base a un treball eminentment pràctic, es puguin desenvolupar tot un reguitzell de detalls que conformen el rerefons d'allò que, tendrament, anomenem Poesia. Si bé és cert que la Poesia no té cap fórmula màgica que la faci aparèixer de sobte, sí que en coneixem i sabem com funcionen els requisits que considerem inherents a aquesta art, de manera que, amb un treball d'artesania de l'escriptura, podrem polir i perfeccionar punts que ens ajudin a treballar-ne les formes. Així, des d'exercitar l'articulació sonora, passant per la imaginació poètica i arribant als trencaments lògics, aquest curs serà una recerca constant dels racons per on pot transitar qualsevol veu que vulgui sentir-se ben versificada.


Josep Pedrals es dedica a la poesia des de diversos fronts: escriu llibres d’investigació en el gènere (assajos novel·lats sobre poètica i vida), recita poesia de forma professional, explica la poesia en cursos i conferències, difon i divulga la poesia en diversos mitjans de comunicació, ha muntat celebracions poètiques de tot tipus i periodicitat, posa música als versos i versos a les músiques, expandeix la teatralitat del vers i inclou versos en les dramatúrgies d’altres, etcètera.

Les seves principals aportacions en el camp llibresc són Escola italiana (2003), El furgatori (2006), El romanço d’Anna Tirant (2012), Exploradors, al poema! (2014) i Els límits del Quim Porta (2018), amb el que va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de literatura en llengua catalana.

En el camp teatral, cal destacar les obres Wamba va! (2005), En comptes de la lletera (2011), El furgatori (2012), Safari Pitarra (2013) i Fang i setge (2016).

Les seves peces més destacables en el camp musical es troben als discos El motí (2007), En/doll (2007), Esquitxos ultralleugers (2009) i En helicòpter (2013).

El 2019 es va encarregar de traduir Esperant Godot de Samuel Beckett, estrenada a la Sala Beckett amb direcció de Ferran Utzet.


Informació important

Els cursos tenen places limitades. La reserva de plaça es farà un cop formalitzat l’import del curs.

Les dates indicades per a cada curs o seminari podran experimentar de manera excepcional alguna variació, que serà notificada convenientment.

Perquè el curs es pugui fer, caldrà que aquest tingui un mínim d’alumnes inscrits. En cas contrari, quedarà anul·lat i es tornarà íntegrament l’import pagat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada